Erkeklerin korkulu rüyası olan prostat kanseri, 50 yaş üstü bireylerde daha sık görülüyor. Prostat bezinin kontrolsüz büyümesiyle görülen prostat kanserine karşı cerrahi yöntemlerle müdahale edilirken, operasyon sonrasında erkeklerde idrar kaçırma durumu görülebiliyor. Konuyla ilgili uzmanların verdiği bilgilere göre, prostat kanseri sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, akışta azalma ve ağrılı idrar gibi belirtilerle baş gösteriyor.

Soğuk havada kilo vereyim derken kilo almayın! Soğukta mutlu olayım derken hasta olmayın! Soğuk havada kilo vereyim derken kilo almayın! Soğukta mutlu olayım derken hasta olmayın!

AŞIRI YAĞLI BESLENME VE OBEZİTE DE PROSTAK KANSERİ SEBEBİ

Uzmanlar prostat kanserinin kesin nedeni tam olarak bilinmese de, genetik yatkınlık ve çevresel faktörlerin etkili olduğu aktarıyor. Hücre düzeyinde genetik mutasyonlar, prostat bezindeki bazı hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğalmasına ve normal hücrelerin yerini almasına neden olabiliyor. Uzmanlar, prostatta obezitenin de çok ciddi bir etken olduğunu aktardı. Buna göre yaşla birlikte genetik yatkınlığın yanı sıra obezite üzerinde önemle durulması gerekiyor. Uzmanlar, "Fazla kilolu bireylerde prostat kanseri daha agresif seyredebilir. Yağlı gıdalar ve işlenmiş et ürünleriyle beslenmenin riski artırdığı düşünülmektedir" dedi. 

PROSTAT KANSERİNE CERRAHİ MÜDAHALE SONRASI İDRAR KAÇIRMA

"Prostat kanseri tedavisinde erken teşhis büyük önem taşır" bilgisini veren uzmanlar, cerrahi operasyon, radyoterapi ve ilaç tedavileri yaygın olarak uygulandığını ifade etti. Uzmanlar, "Ancak cerrahi müdahale sonrası idrar kaçırma en sık karşılaşılan komplikasyonlardan biridir. Bu durum hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Uzmanlar, özellikle erken teşhis için düzenli kontrollerin aksatılmaması gerektiğini vurgulamaktadır" diye konuştu. Söz konusu belirtilerin olması durumunda mutlaka bir hekim kontrolü de önemle vurgulandı.