Kuraklık, Uşak, Kütahya, Manisa, İzmir ve Denizli gibi Ege illeri ve Türkiye genelinde büyük bir dert haline geldi. Kuraklık nedeniyle bu yıl yine bol bol yağmur duası olması tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan yağmur duaları kar etmiyor.

Su kaynakları Uşak’ta da yoğun bir şekilde tükeniyor ve Devlet Su İşleri (DSİ), su kaynakları hızla tükendiği için yeni kuyuların açılmasına izin vermiyor.

2022 yılında içme suyu krizinin eşiğinden dönen Uşak’ta ise durum daha da vahim bir hal aldı. Uşak’ın içme suyunu besleyen Küçükler Barajı’ndaki su kaynağı da yüzde 5 seviyesine geriledi.

Uşak'ın merkezindeki bu enkaz 1 aydır neden kalkmadı? Uşak'ın merkezindeki bu enkaz 1 aydır neden kalkmadı?

Devlet Su İşleri Uşak Şube Müdürlüğü, bu konuda Uşak Valisi ve kentin yöneticilerine bilgiler verdi. DSİ’nin verileri, Uşak’ı bekleyen tehlikeyi gözler önüne serdi.

UŞAK’TA BU YIL DA CİDDİ BİR SU KRİZİ YAŞANABİLİR!

2022’de yaşanan içme suyu krizi hala hafızalardayken, Küçükler Barajı’nın yüzde 5’e düşmesi yine akıllara “Susuz Yaz” ihtimalini getirdi.

Bu yıl yeterince kar yağmaması ve Murat Dağı gibi kaynağı besleyen önemli bir alanda beklenen düzeyde yağış görülmemesi de endişeleri artırıyor. Kar ve yağmurla yeterince beslenemeyen Küçükler Barajı’nın böyle gitmesi durumunda en alt seviyeye ineceği tahmin ediliyor.

Küçükler Barajı’nın suyunun sadece yüzde 49’u Uşak’ın içme suyu oluyor. Kalan yüzde 51’i ise tarımsal sulama amacıyla kullanılıyor.

ÖNCEKİ BELEDİYE PERLATÖR DAĞITMIŞTI

Öte yandan önceki dönemde görev yapan Uşak Belediyesi yönetimi, kuraklıkla ilgili bir dizi çalışmayı hayata geçirmişti. Kentte vatandaşların ve apartmanların kuyu açmasına izin verilmezken, mevcut kuyuların bazılarının kuruması nedeniyle, ilave su kaynağı arayışına girildi. İkisaray köyünün bulunduğu bölgedeki su kuyularından şehir merkezine su verilmesi gibi konular gündeme alındı. Uşak Belediyesi’nin 2019 ve 2024 döneminde görev yapan yönetimi, vatandaşa ücretsiz su tasarrufu için aparatlar dağıtmıştı.