Konuyla ilgili Eğitim Sen Genel Merkezi bir bildiri hazırladı. Söz konusu bildiriyi paylaşan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, Uşak'ta da diğer illerde olduğu gibi yangın ve deprem denetiminin önemine değindi.

Uşak'ta 62 bin öğrenci 15 tatile girdi Uşak'ta 62 bin öğrenci 15 tatile girdi

Ertunç, eğitim emekçileri ve öğrenciler, can güvenliği olmayan binalarda eğitim görmek zorunda bırakılmaması gerektiğini aktardı.

Ertunç, "Can güvenliği hiçbir tasarruf tedbirine kurban edilemez. Yangın merdiveni olmayan, depreme dayanıklı hale getirilmeyen her okul, olası bir faciaya açık davetiye çıkarmaktadır. Bugüne kadar birçok okulda yaşanan yangın ve çökme olaylarında sorumluluk, velilere ve öğretmenlerin üzerine yıkılmış, ihmali bulunanlar hesap vermemiştir. Benzer bir durum 6 Şubat depremleri ve Bolu Kartalkaya yangını sonrasında da yaşanmakta, asıl sorumluların hesap vermemesi için yoğun çaba harcanmaktadır" dedi. 

OKULLARDA ALINMASI İSTENEN ÖNLEMLER ŞÖYLE:

  • Türkiye’deki tüm okulların güvenli olup olmadığına dair şeffaf bir denetim yapılmalı ve sonuçları kamuoyuna açıklanmalıdır.
  • Yangın merdiveni bulunmayan ve depreme dayanıksız okullar derhal kamuoyuyla paylaşılmalıdır.
  • Riskli okullarda yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri derhal durdurulmalı, öğrencilerin güvenli binalara eğitim-öğretim görmesi için gerekli önlemler alınmalıdır.
  • Yangın ve deprem güvenliği için merkezi bütçeden ihtiyaç kadar bütçe ayrılmalı, eğitim kurumları ranta göre değil, can güvenliğine öncelik verilecek şekilde düzenlenmelidir.