Uşak’ta en çok yoran konu SİT alanı oldu

Uşak İl Genel Meclisi’nin oluşturduğu Uşak Turizm Tanıtım ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İş Birliği Komisyonu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan’la yaptıkları görüşmeyi rapora döktü. Raporda kentteki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü en çok yoran konunun SİT alanları olduğu vurgulandı.

Söz konusu komisyon raporu, Başkan Aynur Yurtsever tarafından Uşak İGM’de okundu. Seyfi Paksoy, Akif Başer, Durmuş Yavuz ve Şefik Kuşçu’nun da imzasının bulunduğu raporda dikkat çeken notlara ortaya kondu. Rapora göre Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan’ın aktardığı bilgiler arasında, kurumun en büyük sıkıntıyı SİT alanında çektiği vurgulandı. Buna göre Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün SİT alanlarıyla ilgili bağlı bulunduğu kurumun Kütahya’da bulunduğu kaydedildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün en çok yorulduğu konunun SİT alanları olduğuna dair bilgiler de raporda şu şekilde yer aldı:

“En çok yoruldukları konunun sit alanları olduğunu çünkü müdürlük olarak buralara doğrudan müdahale yetkilerinin olmadığını bildirmiştir. Kütahya'ya bağlı olarak çalıştıklarını, bu kurulların Kütahya' da toplandığını katılanların Kültür Müdürlüğünden değil de İl Özel İdaresinden bir memur personelin olduğunu aktarmıştır. Sit alanları konusunda kurul ne derse aynen bu kararın uygulandıkları anlaşılmıştır”

BLAUNDUS YOLUNDAKİ TOZA DAHİ MÜDAHALE EDİLEMİYOR

Raporda, Ulubey’de bulunan Blaundus antik kentiyle ilgili bir örnekleme de yapıldı. İlgili kısım raporda şu şekilde yer etti:

“Örneğin Ulubey'de Blaundus sit alanı yolunun toz içerisinde olduğunu buraya dahi müdahale ettirmediklerini, Bölme Köyünde bir höyük bulunduğunu bu işlem sürecinin 17 kurumdan geçtiğini, ancak ilgisine göre Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geldiği zaman 17'nci Kurum olarak müdahale edebildiklerini dile getirmiştir.”

İl Müdürleri değişti! İzmir, Bursa ve Uşak'ın aralarında bulunduğu bir çok ilde yeni atama! İl Müdürleri değişti! İzmir, Bursa ve Uşak'ın aralarında bulunduğu bir çok ilde yeni atama!

Aynı raporda, köylerde yaşayan çocuklara kültür haznesini geliştirmek için oyunlar düzenlendiği vurgulandı. Ayrıca Uşak Şeker Fabrikası kurucusu Nuri Şeker’in hayatının tiyatro olarak sahnelendiği bildirildi.

ÇINARCIK KÖYÜ ÇEŞMESİ İÇİN MUHTARLA İRTİBATA GEÇİLDİ

Banaz ve Ulubey’de ve diğer ilçelerde de kültür ve sanatla ilgili çalışmaların yapıldığına yer verilen raporun sonunda, tarihi çeşmelerle ilgili de notlar bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bütçe olmadığı için bakım ve onarımını yapamadığı Çınarcık köyü çeşmesi için de şu bilgiler mecliste paylaşıldı:

“Daha önceleri köylerdeki tarihi çeşmelerin bakımlarının yapıldığını şu anda bütçe ayrılmadığı için tamir ve bakım yapılamadığı öğrenilmiş olup, Komisyonumuz bu bağlamda Merkez Çınarcık Köyü Muhtarı ile irtibata geçerek Çınarcık Köyündeki tarihi çeşmenin incelemelerine katılmıştır. Buradaki çeşmenin vatandaşlar tarafından boyandığı görülmüş olup, boyanın aslına uygun olacak şekilde çıkartılması gerektiği, etrafının çevrilerek, masalı bir bank konulabileceği değerlendirilmiştir.” 

Editör: Ali ARASLI