40 yıl boyunca bir çok doktor ve profesör yetiştiren cerrah merhum Erol Kaymak'ın bedeni, tıp öğrencisiyken kadavra bulamamanın verdiği sorunları birebir yaşadığı için yine tıp öğrencilerine adandı. Merhum Erol Kaymak'ın kızı Ceylan Kaymak, Anadolu Ajansı'ndan Tezcan Ekizler'e yapıtğı açıklamada, "Babam asistanken kemik bulamadığından bahsederdi ve hocaları bulamıyormuş, plastik üzerinde çalışıyorlarmış. 'Kendimi kadavra olarak bağışlarım. Hatta anneni de o şekilde bağışlayın' demişti" ifadesini kullandı. Hayattayken İzmir ve çevresindeki on binlerce hastaya şifa veren ve bir çok hekimin de Türk tıbbına hizmet etmesini sağlayan Erol Kaymak, bu adımıyla tıbba hizmet eden ölümsüzler arasına girdi.
İZMİR VE ÇEVRESİNE HİZMET VEREN EROL KAYMAK, ÖLÜMDEN SONRA DA TÜRK TIBBINA HİZMET ETTİ
Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra 40 yıl boyunca birçok hastayı tedavi eden, tıp fakültesi öğrencileri ve doktorların yetişmesine katkı sunan emekli genel cerrah Erol Kaymak'ın bedeni, vasiyeti üzerine kadavra olarak Dokuz Eylül Üniversitesine bağışlandı. İstanbul'da 1935'te dünyaya gelen Erol Kaymak, tıp eğitimini 1954 ile 1960 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde aldı. Almanya'da bir süre genel cerrahi uzmanlık eğitimi alan ve doktor olarak görev yapan Kaymak, 1969'da Türkiye'ye döndü. Kaymak, mesleğini İzmir'de çeşitli hastanelerde sürdürdükten sonra 2000 yılında emekli oldu. Beyaz önlüğü giydiği 40 yıl boyunca hastaların iyileşmesinin yanı sıra yeni cerrahların yetişmesine de katkı sağlayan Kaymak, 5 Nisan 2025'te hayatını kaybetti. Kızı Ceylan Kaymak, vasiyeti üzerine babasının bedenini tıp fakültesi öğrencilerinin eğitiminde kullanılması için Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalına bağışladı.
EROL KAYMAK'IN KIZI CEYLAN KAYMAK, BABASININ YAŞADIĞI MESLEKİ ZORLUKLARI ANLATTI
Erol Kaymak'ın kızı 61 yaşındaki Ceylan Kaymak, babasının vefatının hem ailesini hem de tıp camiasını çok üzdüğünü söyledi. Babasının zaman zaman yaşadığı mesleki zorlukları anlattığını belirten Kaymak, şöyle konuştu: "Babam asistanken kemik bulamadığından bahsederdi. Hocaları bulamıyormuş, plastik üzerinde çalışıyorlarmış. 'Kendimi kadavra olarak bağışlarım. Hatta anneni de o şekilde bağışlayın' demişti. Ben kendim de bağışlayacağım. Öğrencilere bir faydamız olsun. Babam, 40 yıl boyunca birçok doktor ve profesör yetiştirdi. Ölümünden sonra da öğrencilerine ve çevresine yine ışık olmaya devam edecek." Kaymak, babasının çok başarılı bir cerrah olduğunu dile getirerek, "Babam 40 yıl boyunca ülkesine ve insanlara hizmet etti. Doktor olarak İzmir ve çevre illerde çok kişinin hayatına dokundu, hayatını kurtardı. İzmir'de onu tanımayan yoktur. Hala bilime yardımcı olmaya çalışıyor." dedi.