Yaşam

Uşak’taki STK ve kurumlara Tülay Aktaş ödülleri çağrısı

İzmir’de bulunan ve Uşak’taki sivil toplum kurumlarını da kapsayan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Karşılıksız Hizmet Ödülleri Başvuruları Başladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Uşak’ta bulunan STK ve kamu kuruluşlarının 12 Ekim 2024’e kadar başvuru yapabileceği bildirildi.

Abone Ol

Her yıl topluma katkı sağlayan, ilham verici projeleri ve bu projelerde emeği geçen gönüllüleri ödüllendirmek amacıyla 1997 yılından itibaren düzenlenen toplumsal fayda sağlayan projelere Karşılıksız Hizmet Ödülleri için başvurular başladı. Bu yıl, sadece İzmir’de değil Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör temsilcileri de ödüllerimize başvuruda bulunabilecek.
Bu ödüller, projelerinde kaliteyi referans alan, toplumsal sorunlara kalıcı gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir çözümler üreten, kalıcı davranış değişikliği oluşturan farkındalık eğitimlerini çalışmalarını içeren, gönüllülük ruhunu benimseyerek toplumun farklı kesimlerine dokunan, sosyal etkisi yüksek projeleri onurlandırmayı amaçlıyor. Ödüllerimiz, sadece projelerin sonuçlarını değil, aynı zamanda bu sonuçlara ulaşmak için gösterilen çabayı, yaratıcılığı ve işbirliğini de göz önünde bulunduruluyor. 
“Karşılıksız Hizmet Ödüllerine Kimler Başvurabilir?” sorusunun yanıtı şöyle:
•    Sivil Toplum Kuruluşları: Toplumun ihtiyaçlarını karşılayan projeler geliştiren, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan ve sosyal etkisi yüksek çalışmalar gerçekleştiren STK'lar.
•    Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimler: Kamu Kurumları, Belediyeler, diğer yerel yönetim organları, eğitim kurumları vb. tarafından gerçekleştirilen, toplumsal fayda sağlayan ve yerel halkın yaşam kalitesini artıran projeler.
•    Özel Sektör Temsilcileri: Eğitim, sağlık, tarım, sanayi vb. tüm özel sektör kuruluşları tarafından yürütülen, kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde toplumsal sorunlara çözüm getiren projeler.
•    Genç Gönüllü Kişi ve Ekipler: Projelerde aktif rol alarak zaman ve emek harcayan, toplumun farklı kesimlerine katkı sağlayan genç gönüllü kişi ve ekipler. (35 yaş altı)
Başvuru Kriterleri
Projeler ve gönüllüler, aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir:
•    Toplumsal Etki: Projenin hedef kitlesi üzerindeki olumlu etkisi ve sürdürülebilirliği.
•    Eğitim Etkisi: Projenin hedef kitlesi üzerindeki davranış değişikliği sağlaması.
•    Yenilikçilik: Projenin yaratıcı ve yenilikçi bir yaklaşım sunması.
•    İşbirliği ve Katılımcılık: Projede diğer kurumlarla işbirliği yapılıp yapılmadığı ve topluluğun katılımı.
•    Kaynak Kullanımı ve Şeffaflık: Projede sağlanan finansal ve diğer kaynakların etkin kullanımı ve şeffaflığı.
•    Gönüllülük: Projeye gönüllülerin katılımı, katkıları ve bu katkıların proje üzerindeki etkisi.
HABER MERKEZİ