Uşak'a 127 yıl önce Fransızlar tarafından yapılan eşsiz yapıyı inceledi Uşak'a 127 yıl önce Fransızlar tarafından yapılan eşsiz yapıyı inceledi

Muratdağı Karapınar3Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği’nden Alp Arslan Dur’un fotoğrafladığı Karapınar Şelalesi, Kütahya’nın Gediz ilçesine 13 ve Uşak’a da 45 kilometre mesafede yer alıyor.      Murat Dağı’nnda bulunan kayın ağaçlarının arasında saklanan Karapınar Şelalesi’nin çevresinde büyüleyici bir manzara bulunuyor. Fotoğraf tutkunları burada anı biriktirmek için zaman zaman şelaleye uğruyorlar. Yazın sıcak günlerinde serinlemek için gidilen Karapınar Şelalesinin bulunduğu alandaki çeşmelerin yalaklarına karpuzlar konuyor ve suyun serinliğiyle buz gibi oluyor.

Murat Dağı Karapınar1
Kış döneminde de ziyaretçilerin gidip gördüğü Karapınar Şelalesi’ni görüntüleyen Alp Arslan Dur, zaman zaman buradan videolar da paylaşarak, Uşak ve diğer illerdeki vatandaşlara, doğanın bu eşsiz hediyesini tanıtıyor. 
Murat Dağı’ndaki saklı güzelliklerden sadece biri olan Karapınar Şelalesi Gediz’in Ilıca kaplıcalarına çok yakın bir mesafede bulunuyor.


MURAT DAĞI’NIN KORUNMASI ŞART
Anıt ağaç, fosil ağaçlar, şelaleler, barındırdığı ormanlık alanlar, endemik bitkiler ve çeşitli yaban hayvanlarına ev sahipliği yapan Murat Dağı, zaman zaman altın madeni şirketleri tarafından kıskaca alınıyor. Uşak, Kütahya, Eskişehir, Manisa ve Afyonkarahisar’a kadar geniş bir alanın su kaynağı da olan Murat Dağı’nda altın madenine karşı bir hukuk mücadelesi de devam ediyor. Murat Dağı Yok Olmasın Platformu’nun başlattığı hukuk mücadelesinde, son olarak bir kazanım elde edildi. Murat Dağı’na altın madeni kurmak isteyen özel bir şirketin, alana maden kurulamayacağına dair karara itirazı reddedildi. Murat Dağı’nın altın madeni olması durumunda, bölgedeki bir çok doğal güzellik ve canlı zarar görecek. Bölgedeki deprem riskinin de artmasına dair endişelerin olduğu altın madeni projesine karşı, Murat Dağı’nın genel anlamda koruma kapsamına alınması isteniyor. 

Editör: Ali ARASLI