Uşak'ın Karahallı ilçesindeki tüm köyleri tek tek sayan Uşak Milletvekili Ali Karaoba, yapılan çalışmalar nedeniyle ilçe halkının yanında olduğunu ifade etti.
"Benim Çevrem Benim Dünyam" etkinliği kapsamında Belediye Başkanımız Ramazan Karakaya’nın ve ilçe halkının eldivenleri giyerek çevre temizliği yaptığını TBMM’de anlatan Ali Karaoba, “Uşak'ın her ilçesi, köyü, mahallesi, sokağı başka güzel! Karahallı ve köyleri de zengin tarihi, doğal güzellikleri ve çalışkan insanımızla şehrimize önemli bir katma değer sağlıyor. Belediye Başkanımız Sayın Ramazan Karakaya'nın ve Karahallılı tüm hemşerimizin yanındayız. Uşak hakkını alana kadar hep birlikte çalışacağız” dedi.
KARAHALLI’DA PEPUZA ANTİK YIL BOYUNCA ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR
Clandras köprüsü ve Pepouza Antik Kentiyle Karahallı’nın köylerini sayan Karaoba, söz konusu yerleşim birimlerinin Uşak’a önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Peki Pepouza Antik Kenti ve Clandras köprüsü hangi dönemden kaldı?
Bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paylaştığı bilgiler referans kabul ediliyor. Uşak’ın Karahallı ilçesinde yer alan Pepouza Antik Kenti, Montanizm tarikatının merkezi olarak biliniyor. Antik kent, Ulubey Kanyonu sınırlarının Karahallı’ya bağlı kısımlarının içinde yer alıyor. Bugün Pepouza, tarih meraklıları ve arkeoloji tutkunları için önemli bir keşif noktası olarak dikkat çekiyor. Antik kentte, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar görülebilir. Özellikle kilise yapıları ve mezarlar, buranın erken Hristiyanlık döneminde dini bir merkez olarak kullanıldığını ortaya koymaktadır.
24 METRE UZUNLUĞUNDA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELEN CLANDRAS KÖPRÜSÜ
Clandras köprüsü, 24 metre uzunluğunda ve 17 metre yüksekliğinde olan kemerli yapı, taşlarıyla dikkat çekiyor. Banaz çayından akan suyun oluşturduğu şelalesi, yemyeşil çevresi ve tarihi dokusuyla hem ziyaretçilerin hem de doğa fotoğrafçılarının uğrak noktası olarak biliniyor. Köprünün ve su kanalının Roma İmparatorluğu döneminde inşa edildiği ve bölgedeki antik yerleşimlere su taşımak amacıyla kullanıldığı aktarılıyor.