Çöpten yemek yerken dilini jilet kesen bir kedinin fotoğrafını gördükten sonra böyle bir öneri getire Çelik; “Bu yaygınlaşırsa hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de geri dönüşümden ekmeğini kazanan insanlar ile sokak hayvanlarını bu tehlikeden korumuş olacağız” dedi.
Sosyal medya üzerinde bir kedinin çöpten yemek yerken çöpteki bir jiletin kedinin dilini kestiğini gördüğünü, hayvanların zarar görmesi beni etkilediğini belirten Çelik; “ Çöpten ekmeğini kazanan atık toplayan insanlar var. Bu jileti nasıl çöplerden uzaklaştırabilirim nasıl toplayabiliriz diye düşündüm. Daha önceleri 1 milyoncuda gördüğüm ve 1 lira fiyatı olan para kumbaraları aklıma geldi. Metal paranı girdiği yere usturanın ağzı çok rahat girebilecek bir pozisyondaydı, kullanılmış jileti çıkarması da kolay ve pratik olacaktı. Açılmayan bir sistem şeklinde yapılmış, kapalı kutu. Jileti hem bu şekilde çıkarması kolay ve kutuda biriktirilmesi hoş olacak ve çöplere atılmayacak düşüncesiyle bu kumbaralardan belli sayıda aldım. Bunu karşı komşumuz olan kuaför Serkan’a fikrimi açıkladığımda çok güzel olur dedi ve olumlu karşıladı Kendisi Uşak Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu üyesi olduğu için yönetime bildirerek Uşak’ta bunun yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını söyledi. Kendisine bu duyarlı davranışı iççin teşekkür ediyorum. Bu uygulama yaygınlaşırsa tabi ki çöpten karnını doyuran kediler köpekler, canlılar ya da geçimi sağlayan insanlara zarar vermemiş olur. Çevreye verilen zararın önüne geçilmiş olur. Aynı şekilde yaralanan insanlar bir şekilde hastaneye gidecek, hastanenin yoğunluğunu da azaltmış olur. İnsanların zarar görmemesi için böyle bir şey düşündüm. Jilet çelikten yapıldığı için firmaları belki bunu toplu olarak geri alıp üretime kazandırabilir dolayısıyla ekonomiye de katkı sağlamış olur. Böyle bir düşünce oldu inşallah bunu Uşak’ta başlatacağız sonuç güzel olursa Türkiye genelinde de bunu insanlar bunu umarım hoş karşılayıp uygularlar. Türkiye genelinde böyle bir kampanya olursa sahiplenirse halkımız ki sahipleneceğini düşünüyorum. Çünkü insanlar hayvanlara karşı canlılara karşı hassas, bu hassasiyetlerini göstereceklerine inanıyorum. Umarım amacımıza ulaşırız. Destekleyen olumlu karışlayan esnaflara oda başkanları bunu sahiplenip yaygınlaştırırlarsa memnun olurum” ifadelerini kullandı.
Uşak’ta 25 yıldır aynı dükkanda berberlik yapan ve Uşak Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Ürkmez uygulamanın çok güzel olduğunu ve desteklediğini söyledi. Uşak’ta yaygınlaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Ürkmez; “ Uşak’ta 255 berber dükkanı var bütün arkadaşlarıma bunu tavsiye ediyorum. Çöpe atılmayan jiletler hem ekonomiye kazandırılmış olacak hem de buralardan ekmeğini kazanan insanlarımıza ve sokak hayvanlarına zarar verme riski ortadan kalkacak. Bu hassasiyeti için Mevlit Çelik’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim