Yapılan hiçbir darbenin 15 Temmuz kadar kirli olmadığını ifade eden Küçükyılmaz, "Türkiye'de düzen değişikliği yönünde bir hareket gerçekleşiyorsa, vesayet aktörleri çıkıp da ülkeye müdahale ediyorsa bu sadece Türkiye'nin iç temel dinamiklerinden kaynaklı bir hareketlenme ve darbe girişimi değildir. Türkiye'nin dışından gelen bir darbe girişimidir." dedi.
Yaşananların kabul edilir olmadığını ve 15 Temmuz'da Türkiye'ye saldırı için en yaygın örgütün kullandığını belirten Küçükyılmaz, "Türkiye'de gelişim ve değişim ne zaman kendisini gösterse hep bir karşı refleks görüldü. Ancak artık eskisi kadar kolay değil. Bilmedikleri en önemli şey Türk milleti ölmekten korkmuyor. Topraklarına sahip çıkmak, bayrağını yere düşürmemek adına tankların karşısına al bayrağımızla çıkan milletimiz saldırıların karşısında korkusuzca durmaya, hükümetimiz de bekamız için çalışmaya devame edecektir." diye konuştu.
Siyasal İletişim Uzmanı Tarkan Zengin ise 15 Temmuz'un diğer darbelerden farklı olduğunu belirterek, kalkışmada sivillerin ve ilk kez uçakların kullanıldığını söyledi. Milletin seçtiği vekillerin yer aldığı, 'milli iradenin' temsili olan meclisin de bombalandığını anımsatan Zengin, "Bu öyle bir saldırı girişimidir ki, hedef yalnızca yönetime el koymak değil, her yönüyle Türkiye'yi zayıflatmaktır. Ülkeyi hem içten hem de dıştan karıştırmayı hedefliyorlardı. Ama başaramadılar. Bu girişime darbeyi, dik duran hükümet ve bayrağı için can vermeye hazır milletimiz vurdu." ifadelerini paylaştı.
Öte yandan panel seyircilerden gelen sorularla devam etti. Programa Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Dalkıran, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, İsmail Ünal ile Mustafa Dayıoğlu katıldı.
Editör: TE Bilişim