Uşak Lisesi'nde sarık ve cübbeli müdürü TBMM gündemine taşıdı Uşak Lisesi'nde sarık ve cübbeli müdürü TBMM gündemine taşıdı

Son dönemlerde, İYİ Parti’de bir dizi karışıklık yaşanıyor. Uşaklı Durmuş Yılmaz’la aynı gün Bahadır Erdem istifa etti.

Durmuş Yılmaz’ı istifa ettikten hemen sonra aradım ve sade bir yanıt vererek, böyle uygun gördüğünü belirtti.

Durmuş Yılmaz’la aynı gün istifa eden Prof. Dr. Bahadır Erdem, muhalif mahallenin medyasında boy gösterdi. Durmuş Yılmaz’a göre daha fazla laf üretti ve istifasını Ankara ve İstanbul adaylarına da hafiften bağladı.

Bu istifaların üzerine Sözcü TV, Halk TV ve aynı fraksiyondaki medya, koro halinde İYİ Parti’ye dayak atmaya başladı.

Her gün tartışma programlarında Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu güzellemeleri yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesiyle “Meğer haklıymış” denen Akşener, sürekli dayağa maruz kalıyor. (Dayaktan kastımız eleştiridir)…

Bir yıl öncesine kadar Meral Akşener’i Kılıçdaroğlu’nun adaylığını karşı çıkmakla eleştiren medya, seçimden sonra rüzgarı tersine çevirdi. Bu sefer Kılıçdaroğlu kötü adam ilan edildi ve öyle bir algı oluştu ki, kendi yazdığı delegelere karşı seçimi kaybetti.

İLGİLİ HABER -- MERAL AKŞENER: BİZ TEK SİZ HEPİNİZ!

(Aslına bakarsanız, hem AK Partililere hem de CHP’lilere rağmen iyi oy aldı)

Peki neden seçimden sonra haklı bulunan Meral Akşener ve O’nun nezdinde İYİ Parti dayak yiyor.

Burada bir algı operasyonu olduğunu görmemek için aptal olmak lazım.

İYİ Parti içindeki istifalar ve hareketli zemin, şu anda bir kısım (muhalif) medyada kullanılıyor.

Bu bir kısım medyadaki kalemlere baktığımızda bunların Ekrem İmamoğlu’na ve Özgür Özel’e güzellemeler düzdüğünü görüyoruz.

Anladığım kadarıyla CHP’nin yeni yönetimi, İYİ Parti’nin dağılmasını istiyor. Siyasetle ilgilenenlerin çoğu AK Parti’nin böyle bir beklentisi olduğunu düşünebilir. Tam aksi, düne kadar Kılıçdaroğlu’nun marifetiyle barajı geçen ve CHP’ye İstanbul ile Ankara’yı kazandıran İYİ Parti, bugün rahatsızlık sebebi haline geldi.

Çünkü hesap şu; İYİ Parti dağılırsa, İstanbul’da aday çıkarsa dahi bu isim ‘kadük’ kalır. (Hiç de sevmem bu kadük kelimesini)

Böylelikle muhalif seçmen MHP’yle beraber hareket eden AK Parti’ye gitmez ve seçimi yine Ekrem İmamoğlu kazanır.

Ekrem İmamoğlu diyorum çünkü henüz resmi bir işlem olmamasına rağmen hala tescilli aday…

İYİ PARTİ SEÇMENİ CHP’YE GİDER Mİ?

Ben, İYİ Parti seçmeninin koşa koşa tekrar gidip CHP’nin adaylarına oy vereceğini düşünmüyorum. Hatta AK Parti’ye de komple gitmezler. Muhtemelen çoğunluğu yine kendi partisine oy verir.

İYİ Parti küskünü olanlar varsa da büyük bölümü MHP’ye geri döner.

İYİ Parti’de değişim olmalı fakat CHP gibi değil!

İYİ Parti’de de bir değişim mutlaka olmalı. Fakat bu değişim CHP’deki gibi bir değişim olmamalı. İYİ Parti’nin şu dönemde değişim yapma gibi bir şansı istese de yok.

İYİ Parti, kendi tabanına her partiden kopuşların olabileceğini izah eder ve yerel seçimde çok fazla dağılmazsa, siyaset sahnesinde kalma gücünü elinde tutabilir.

Tabii İYİ Parti’deki değişim de yerel seçimden hemen sonra mutlaka olmalı. Meral Akşener, gerçekten doğru ve liderlik vasfı olan bir isme bu partiyi emanet etmeli.

ALİ ARASLI

EDİTÖRÜN NOTU: 2 partinin adam gibi bir zeminde ittifak yapması yine kendileri için en doğru tercih olacaktır. Fakat şu gün için bu zemin yok. 

Editör: Ali ARASLI