Bir süredir revizyon çalışmaları devam eden İsmetpaşa Caddesi’nde yenileme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.
Ne zaman caddede bir çalışma olsa, mutlaka bu siyasi tartışmaların da konusu oluyor. En son revizyona 2013’te dönemin bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan yaptı ve Türkiye çapında model bir projeyi hayata geçirdiğini o dönemde ifade etti.
Hatta 1 Kasım 2013’teki Uşak Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, caddedeki çalışmalara proje bazında karşı çıkmıştı.
Aynı toplantıda dönemin Başkanı Ali Erdoğan, caddenin alında yetkin 2 profesörün yönlendirmesiyle yapıldığını belirtmiş ve eleştirilere “Bir mimar olarak konuşuyorum; İsmetpaşa Caddesi’ndeki çalışmalar fevkaladenin de fevkinde oldu” ifadesiyle yanıt vermişti.
Tabii belediye bir sonraki seçimde AK Parti’ye geçti ve cadde üzerindeki kafeteryaların önünde bulunan ve bazı kesimlerce ucube olarak değerlendirilen demir korkuluklar ilk iş olarak kaldırılmıştı.
Aradan 10 yıl geçti ve İsmetpaşa Caddesi, bugün bir kez daha yenilendi. Önceki yönetimler, Uşak’ta hayatın sadece İsmetpaşa’ya sıkışıp kaldığını ifade eder ve kentsel dönüşümler ve alternatif güzergahların bu yüzden açıldığını dile getirirlerdi.
Şu andaki belediye yönetimi ise bunun tam tersi bir politika izledi ve caddeye son 2 yıldır ciddi yatırımlar yaptı. Önce cephe iyileştirmesi oldu ve sonra da caddeyi komple değiştirme yoluna gittiler.
Eski belediye binasını da bu kapsamda yenilediler ve burayı bir kapalı çarşıya çevirdiler. Tabii tüm bunları caddenin cazibesini kaybetmemesi için yapıldığı sık sık konuşmalarda dile getirildi.
Dün, cadde de kızım Sıla’yla birlikte dolaştım. Daha önce yapılan mermer taşların yerine oturma grupları yapılmış. Vatanda burada oturup dinleniyor.
Tam o sırada yanımdan henüz ergenlik çağlarında olan 2 genç geçti. Gençlerden birinin ağzından “Cadde acar olmuş lennn” diye bir cümle kurdu.
Evet bakıldığında cadde ACAR olmuş ama ben 2 yıl sonra acar olmuş veya olmamış gibi bir cümle kurmayı daha doğru buluyorum.
2 yıl sonrasını işkembeden atmıyorum ve Uşak’ta daha önce belediye başkanlığı yapmış biriyle bu konuyu konuşmuştum. Yaklaşık 4 ay önce bu konuyla ilgili bazı doneler aldım.
Eski başkanımızın (ismi polemik konusu olmasın diye yazmıyorum) dediği şu; “Cadde güzel olacak ama zemine atılan beton beni endişelendiriyor. Daha önceki yıllarda benzer uygulama Çavuş Çeşme Sokak’ta yapılmış ve burada çok ciddi sorunlar yaşanmıştı. Beton zemin konfor açısından çok iyi fakat yağmur sularının yer altına inmesi için sıkıntı. Bir diğer sıkıntı da burada olası bir bozulma, çatlama veya patlamada betonu kırmak lazım. Tabii bunların hepsi ilerisi için sıkıntı doğurabilir”.
İşte bu yüzden caddeye acar olmuş demek için en az 2 yıl beklemek gerekiyor. 2 yıl içinde caddede her hangi bir sorun çıkmazsa ve altı da üstü gibi acar çıkarsa tastamam acar diyeceğim.
ALİ ARASLI