Uşak’ın Eşme ilçesindeki içme suyu soruna çözüm için çalışmaların devam ettiğini belirten Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, “Kıran köy barajından arıtılmış, tertemiz suyu, çeşmenin altına bardağı uzatarak suyumuzu eski gibi içilir hale getireceğiz” dedi. Doğalgazla ilgili çalışmalara değinen Çetin, yolların ve kaldırımların yeniden yapılacağını belirterek, “Şehrimize yeniden güzel bir gelinlik giydireceğiz” dedi.
EŞME’DE DOĞALGAZ NE DURUMDA?
Eşme’de 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Hacı Mustafa Çetin, kentteki doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Doğalgaz çalışmaları nedeniyle üstyapının tekrar ele alınması gerektiğini belirten Çetin, “10 yıldır uğraştığımız doğalgaz projesinde 7 aydır çalışıyoruz ve inşallah bunu kazandıracağız. Ben Eşme’de bir belediye başkanı olarak değil, bizim Hacı Ağabeyimiz geliyor desinler diye verdiğim sözleri yerine getirmeye çalışıyorum. Doğalgaza söz vermiştik ve pandemi araya girdi ve bu iş biraz ertelendi. Biz 5 yıl içinde, doğalgazı getireceğimizin sözünü verdiğimiz için, şirketin şehri 2’ye bölmesiyle, tren yolunun alt tarafı 2023’te ve diğer tarafı 2024’te yapılması yönünde bir proje hazırladı. Fakat biz proje yaparken şehri bir halka şeklinde yaptık ve ana boruyu dairesel modda yaptık. Elvanlar, Yenikent ve İstasyon mahallelerinin yüzde 60’lık kısmı evlerine doğalgaz alacaklar. Kış aylarında da doğalgaz yine başlayacak ve Cumhuriyet, Şehit Ali Bey, 3 Eylül ve Kemer mahallelerimize doğalgaz gelecek. Doğalgazla beraber tüm yollarımız, kaldırımlarımız ve 180 bin tonluk bir asfaltımız tekrar atılacak. Şehrimize tertemiz bir gelinlik giydireceğiz dedik ve cillop gibi bir Eşme oluşturacağız” dedi.
İÇME SUYU SORUNUNA BARAJLA ÇÖZÜM
“İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu tamamen bitti. Mesela biz atık sularımızı şu anda doğaya bırakıyoruz ve 7ay önce 48 milyon TL’lik bir yatırımdı ve şu anda 68 milyon TL oldu” diyen Hacı Mustafa Çetin, şöyle konuştu: “Arıtma tesisi projemizin yüzde 28’i tamamlandı ve 2024 yılında bitecek. Kuraklık nedeniyle su kaynakları sorunu yaşıyoruz 110 metreden su buluyorduk ve şu dönemde 192 metreden ancak su buluyoruz. Kazılan kuyularımızın büyük bölümü çok kısa sürede kuruyor ve yeniden sondajlama teknikleriyle su bulmaya çalışıyoruz. Bu konuda büyü bir çalışma yaptık ve yeraltı sularıyla şehre su kazandırdığımız müddetçe ağır metal ve bakır oranı yüksekti ve sağlıklı değildi. Arıtma kuralım dedik ve 20 farklı arıtma yapmamız gerekiyor. Bu da ekonomik değil ve duran göletlerden ve barajlardan su bulalım dedik. DSİ ile protokol imzaladık ve hedefimiz bu deprem olmasaydı, yıl sonunda suyumuzu akıtacaktık. Kıran köy barajından arıtılmış, tertemiz suyu, çeşmenin altına bardağı uzatarak suyumuzu eski gibi içilir hale getireceğiz.”