Zaman zaman Uşak, Manisa, Denizli ve Ege Bölgesi’ndeki bir çok ilde sokağa inen yaban domuzları, son olarak sürü halinde Muğla’nın Marmaris ilçe merkezine kadar indi.
Marmaris’in Adaköy Mahallesi'nde yaban domuzları, Yalancıboğaz mevkisindeki sahile indi. Yaban domuzlarının şehre kadar inmesi dikkat çekerken, bu durum, ileriye dönük vahim bir tablo çizdi.
YABAN DOMUZLARI, ŞEHİR MERKEZLERİNE İNEREK YİYECK ARIYOR
Yaban domuzları, son dönemlerde sık sık şehir merkezine iniyor. Uşak’ta da zaman zaman Kemalöz Mahallesinin uç kısımlarında görülen yaban domuzları, yiyecek bulamadığı için şehir içinde yiyecek arıyorlar. Marmaris’te teknelerin arasında gezinen yaban domuzları, tıpkı diğer illerde olduğu gibi aç kaldıkları için kent merkezlerine iniyor.
YABAN DOMUZLARINA KARŞI VATANDAŞ NE YAPMALI?
Zaman zaman avlanma yoluyla yaban domuzu popülasyonu azaltılmaya çalışılıyor. Fakat bu şekilde avlanmakla yaban domuzlarıyla başa çıkmak mümkün değil. Yaban domuzlarına karşı belediyelerin veterinerlik işlerini arayan vatandaşa sadece kovalama hizmeti veriliyor. Çünkü domuzlar meselesi, bugün çok fazla göze batmasa da, küresel ısınmaya bağlı kuraklık ve besin zincirinin kırılmasıyla yaban domuzları, şehir merkezlerinde daha çok yuvalanacak gibi duruyor. Yaban domuzları yakın bir dönemde, sokak hayvanlarıyla aynı görülebilir. Sokakta başı boş köpekler ve kediler gibi gezebilir.
HABER MERKEZİ
FOTO: AA