Uşak'ın Eşme ilçesine yakın bir mesafede bulunan Alaşehir'deki üzüm bağları, don nedeniyle zarar gördü. Önceki gün yaşanan soğuk havanın sonrasında bilanço ağır oldu ve bu yıl üzümde ciddi kayıplar oluşabilir.
UŞAK'IN EŞME İLÇESİYLE KAPI KOMŞUSU OLAN ALAŞEHİR'DE ÜZÜMLERİ DON VURDU
Sık sık Uşak'ın Ulubey ve Eşme ilçesindeki altın madeni nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten Alaşehirli üzüm üreticileri, bu sefer de don nedeniyle sıkıntı yaşadı. Alaşehir'de zirai don nedeniyle üzüm bağları zarar görürken, hasar tespiti için çalışma başlatıldı.
ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZER DEMİR, BÖLGEDE İNCELEME YAPTI
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde filiz vermeye başlayan üzüm bağlarının bir bölümünde etkili olan zirai don nedeniyle zarar oluştu. Çiftçileri ziyaret eden Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, bölgede incelemelerde bulundu. Don olayının üzüm bağlarını olumsuz etkilediğini belirten Demir, şunları kaydetti: "İlçemizde her yıl bu tip farklı farklı olaylarla karşılaşıyoruz. Bazı yerlerde zarar yüzde 40'ları bulurken, bazı bölgelerimizde bu zarar yüzde yüze kadar çıkıyor. Sigortanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. Devlet sigortanın yüzde 50'sini zaten destekliyor. Bütün çiftçilerimize böyle afetlerden zarar görmemeleri için sigorta yaptırmalarını bir kere daha öneriyoruz. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun."
DON, İÇ EGE BÖLGESİNİ ETKİSİ ALTINA ALDI
Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaşanan ve etkileri halen kısmen de olsa hissedilen dondurucu soğuklar, ekinleri, çiçek açan ağaçları ve doğadaki diğer bitki türlerini olumsuz etkiledi. Uşak, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Denizli'nin çeşitli bölgelerinde zirai don nedeniyle ciddi hasarlar oluştu.