Müzik ve halk konseri eşliğinde planlanan etkinlik Afrinde verdiğimiz şehitlerimiz nedeniyle milletçe derin acı ve üzüntülü bu günlerimizde halk konserinin uygun olmayacağı düşüncesiyle iptal edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından ilk konuşmayı Aşçılık Kulübü Başkanı Sevil Ercan yaptı. Sevil Ercan konuşmasında, Aşçılar Odamızın, lokantacıların ve kurum ve kuruluşların işbirliği ve desteğiyle büyük emek sarf ederek bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik için arkadaşlarımızla birlikte çok çalıştık umarım yöresel yemeklerimiz halkımızca beğenilecektir. Kakı ve destek sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz dedi.
Başta Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Yardımıcısı İsmail Ünal, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sadettin Öztürk, Aşçılar Odası Başkanı Şeref Parlas, İl Müftüsü, İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Kuyumcular Odası Başkanı, İl Müdürleri, kurum kuruluş temsilcileri, Lokantacı esnafları ve çok sayıda halkın iştirak ettiği “Yöresel Yemekler Şenliği” daha sonra Anadolu Üniversitesi İl Temsilcisi Öğr Gör Ahmet Mıdık”ın açılış konuşmasıyla devam etti.
Öğr Gör Ahmet Mıdık, yaptığı konuşmasında, bu etkinliğin unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tanıtılması ve günyüzüne çıkartılması amacıyla gerçekleştirildiğini Üniversitemiz Aşçılık Kulübümüzce gerçekleştirilen bu etkinlik Uşak İlimizde işbirliği, birlik ve beraberlik iradesini ortaya koyduğunu aynı zamanda kurumlararası işbirliği ve dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturduğunu söyleyerek bu etkinliğimizin Uşak Belediyesi, Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uşak Halk Eğitim Merkezi işbirliği, katkı ve destekleriyle düzenlendiğinin bilinmesini isteriz. Katkı ve destek sağlayan bu kurum ve kuruluşlarımıza, bu yöresel yemeğin pişirilmesinde katkısı olan lokantacı ve aşçı esnaflarımıza kulüp üyelerimize Üniversitemiz adına teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu etkinliğimizin kurumlararası işbirliğinin güzel bir örneği olduğunun bilinmesini isteriz.Özellikle Afrin”de şehit düşen güvenlik kuvvetlerimize Allahtan rahmet, ailerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz dedi.
Öğr Gör Ahmet Mıdık, Uşak”ın hizmet sektörünün en az olduğu illerden birisi olduğunu bunun içinde Üniversitemiz Aşçılık kulübünce bu sektörün gelişmesine öncülük ettiklerini, hizmet sektörünün gelişmesi ve kalifiye eleman sıkıntısının giderilebilmesi için de mutlaka Mesleki teknik Anadolu lisemiz bünyesinde Uygulama Otelinin ilimizde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek;
Üniversitelerin görevinin sadece akademik çalışmalardan ibaret olmadığını, bilimin yanında sosyal ve kültürel anlamda bulundukları kent halkına öncülük etmeleri ve bu noktadan hareketle organizasyon yeteneği yüksek bir üniversitenin mensupları olarak böyle bir etkinlik düzenlendiğini,
Bu güzel ve anlamlı etkinliğe katkı ve destek veren başta Uşak Belediyemize, Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odamıza, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize, Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz idareci ve öğretmenlerine, öğrencilerine ve bu yöresel yemeğin hazırlanmasında katkı ve desteklerini esirgemeyen Lokantacı ve Aşçı esnaflarımıza, katılımlarıyla etkinliğimizi onurlandıran kurum ve kuruluş temsilcilerine esnaf odalarına öğrencilerimize ve siz değerli Uşak halkımıza Anadolu Üniversitemiz adına tekrar teşekkür ediyorum diyerek yiyenlere de şimdiden afiyet olsun dileklerinde bulundu. Bu konuşmanın artından Protokole ve halka 2500 kişilik acılı yöresel Topalak yemeğ yanında, Uşak helvası ve pasta ikram edildi. Halk tarafından yoğun ilgi gören bu etkinlik yemek dağıtımının ardından sona erdi.