Uşak'ta faizden çıkan paralar konuta döndü! Konut satışları geçen ay rekor kırdı! Uşak'ta faizden çıkan paralar konuta döndü! Konut satışları geçen ay rekor kırdı!
İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasına, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesine, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı 1. olağan toplantısı Vali Salim Demir başkanlığında Uşak OSB'de gerçekleştirildi.  
 
Toplantıda konuşan Vali Salim Demir, "2017 yılında 6.350 kadın ve 5.205 erkek olmak üzere toplam 11.555 kişi İŞKUR’a iş müracaatında bulunurken, 20.801 açık iş talebine 10.323 işsiz yerleştirildi" dedi. Vali Demir'in verdiği bu rakamlara göre kentte iş için müracaat eden her 10 kişiden 9'u işe girmiş oldu.  Öte yandan açık iş talebinin yarısı da boş kaldı. 


 
İstihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere Aktif İşgücü Programları uygulandığını dile getiren Vali Salim Demir, "2017 yılında 7 adet Özel Politika Kursu, 10 adet İstihdam Garantili Kurs, 9 adet İstihdam Garantisiz Kurs, 2 adet Hükümlü Kursu ve 24 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olmak üzere toplam 52 kurs açıldı.  Bu kurslardan 1.270 kursiyer yararlandı. İŞKUR’un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programlarından 1.999 katılımcı faydalandı. 2017 yılında bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini yitiren 3.716 kişiye, uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılamayı amaçlayan işsizlik ödeneği bağlandı" dedi. 


 
İş hayatında ve ekonomik alanda önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Vali Salim Demir, "Bilim ve sanayi kesinlikle beraber olmalı, çünkü eğer  bilim bir üretim yapıyorsa, bu bir değerdir bunun hayata geçmesi için sanayide kullanılması gerekir. Yoksa hayata yansımadan kitapların arasında kalır. Bilim ve sanayiyi buluşturmak istiyorsak bu orta öğretim düzeyinde de olabilir yüksek öğretim düzeyinde de olabilir. Bu okullardaki uygulama atölyelerini kaldırarak sanayicilerle yapılacak protokollerle, sanayide ve işletmelerde eğitim görmelerini sağlamalıyız. Gelişmenin birinci aşaması teknolojiyi en üst seviyede kullanmaktır. Öğrenciler okullardaki, meslek yüksek okullarındaki, fakültelerdeki atölyelerde en üst teknolojiyi kullanamıyor, ileri seviyedeki sanayiye geldikleri zaman oraya hazır olmuyorlar. Bu nedenle artık süreci bir şekilde başlatarak biran önce atölyeleri fabrikaların kendisi olarak dönüştürmemiz gerekir. Bunu sağladığımız zaman, öğrenciler diplomalarını aldıkları gün o işletmede çalışmaya hazır olacaktır. Orta öğretim ve yüksek öğrenimde açılacak olan tüm bölümlerin sanayi ve işletmelerle beraber belirlenmesi, hatta halk eğitim merkezleri içinde aynı durum geçerli olmalıdır. Şehir merkezlerinde açtığımız kurslarda, mutlaka protokollerle iş garantili kurslara dönüştürmemiz gerekir. Bundan amacımız hem devletimizin kaynağı hem de insanlarımızın zamanı boşa gitmesin. Kursiyerlerin, kursu bitirdikleri gün itibariyle işe girebilecekleri niteliğin kazandırılması gerekiyor. Günümüzde artık her işi bilirim devri bitti, ben bu işte uzmanın deme devri başladı" dedi.
 
Vali Salim Demir'in konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel 2017 yılında yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi.
 
Editör: TE Bilişim