Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında yapılan ve bu yıl 40’ıncı kez düzenlenen  Dünya Kar Festivali, 13-18 Ocak 2025’te bir birinden güzel projelere sahne oldu. İsviçre’nin Grindelwaldi  kasabasındaki festivale Türkiye’yi temsilen Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden görevli öğretim elemanları katıldı. Türkiye takımını oluşturan Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ekibinde; Doç. Zafer Güngen, Onur Fındık, Erhan Karadağ ve Mehmet Küçük yer aldı.

G S F6

ŞAHMARAN’DAN İLHAM ALARAK BİRİNCİ OLDULAR

Uşak’tan giden Türkiye takımı, Şahmeran efsanesinden esinlenerek kardan ve buzdan bir heykel yaptı. Şahmaran heykeli, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ve jürinin en çok beğendiği eser oldu ve birincilik elde etti. Uşak Üniversitesi yönetimi, birincilik elde eden ekibi tebrik etti ve başarıların devamını diledi.

Uşak Fen Lisesi'nden Ahmet Aybars Kavi, Mert Bilgehan Tetik ve Kayra Sönmez, Bilim Olimpiyatları'nda altın madalya aldı Uşak Fen Lisesi'nden Ahmet Aybars Kavi, Mert Bilgehan Tetik ve Kayra Sönmez, Bilim Olimpiyatları'nda altın madalya aldı

G S F2

ŞAHMARAN EFSANESİ

Binlerce yıl öncesine dayanan Şahmaran efsanesi, Tursus yöresinde ortaya çıktı. Efsaneye göre yer altında yaşayan yılanlara Maran deniyordu. Maranların kraliçesi olan Şahmaran o dönemde genç ve güzel bir kadındı. Efsaneye göre Şahmaran’ı ilk gören kişi Cemşab adında bir gençti. Cembaş, bal çıkarmak için girdiği mağaradaki delikten bakarak cennet gibi bir bahçe gördü. Burada uzun yıllar yaşadığı ve Şahmaran’ın da güvenini kazandı. Cembaş, ailesini özlediğini ve onları görmek için gitmek istediğini belirtti ve bunun üzerine Şahmaran yerinin kimseye söylenmemesi kaydıyla izin verdi. Cembaş sözüne sadık kaldı fakat ülkenin padişahı hastalanınca çarenin Şahmaranın etini yemekte olduğu ifade edildi. Cembaş’a baskı yapıldı ve Şahmaran’ın yeri öğrenildi. Şahmaran, Cemşab'a; "Beni toprak çanakta kaynatıp suyumu Vezire içir, etimi de Padişaha yedir" dedi. Vezir ölüp ve padişah ise iyi olunca Cembaş vezir yapıldı.