Sıla Bebek davasında anneye 3 suçtan toplam 27 yıl 9 ay hapis cezası verildi Sıla Bebek davasında anneye 3 suçtan toplam 27 yıl 9 ay hapis cezası verildi
CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Cem Karaca ve Müzeyyen Senar'ın ölüm yıldönümü nedeniyle mesajlar verdi. 
Türk Rock Müziğinin efsanevi sesi Cem Karaca'yı saygıyla anan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, "Eserlerinde toplumsal meseleleri seslendiren, halkın sesi olmayı başaran, ülkemizin değerli sanatçılarından Cem Karaca’yı aramızdan ayrılışının 21. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyorum" dedi.
Türk Sanat Müziğinin mihenk taşlarından Müzeyyen Senar'ı da anan Ali Karaoba, şöyle dedi: "Türk sanat müziği repertuarının en değerli ve zarif yorumcularından biri, Cumhuriyet tarihimizin divası Müzeyyen Senar'ı ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum".
CEM KARACA KİMDİR?
Anadolu Rock’un Efsanevi Sesi Cem Karaca'nın tam adı Muhtar Cem Karaca'dır ve 5 Nisan 1945’te İstanbul’da doğdu. Annesi ünlü tiyatro sanatçısı Toto Karaca, babası ise Azerbaycan kökenli tiyatrocu ve yazar Mehmet İbrahim Karaca'ydı. 1960’lı yıllarda rock müziğin Türkiye’de yaygınlaşmaya başladığı dönemde Cem Karaca, Dinamikler ve Jaguarlar gibi gruplarda yer aldı. Ancak asıl çıkışını 1967’de Apaşlar grubuyla yaptı. Anadolu’nun halk müziği ile Batı’nın rock müziğini harmanlayan Cem Karaca, zamanla Anadolu rock türünün öncülerinden biri haline geldi.  Cem Karaca, 1970’lerin ortalarından itibaren şarkılarında toplumsal ve politik mesajlar vermeye başladı. Özellikle işçi hakları ve halkın sorunlarını anlatan eserleriyle dikkat çekti. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yurtdışında olduğu dönemde vatandaşlıktan çıkarıldı. 1987’ye kadar Almanya’da yaşamak zorunda kaldı. 1987’de çıkarılan af ile Türkiye’ye dönen Cem Karaca, yeniden müziğe odaklandı. 1990’larda tekrar sahneye çıkan sanatçı, klasikleşmiş şarkılarını yeni nesille buluşturdu. 8 Şubat 2004’te İstanbul’da kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
Cem Karaca'dan geriye kalan unutulmaz eserlerinin bazıları şöyle:
Resimdeki Gözyaşları
Tamirci Çırağı
Bu Son Olsun
Bindik Bir Alamete
Islak Islak
Deniz Üstü Köpürür
Ceviz Ağacı (Nazım Hikmet şiiri)
MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?
Müzeyyen Senar, Cumhuriyetin ilanından 5 yıl önce 16 Temmuz 1918'de  Bursa'da dünyaya geldi. 
Müzeyyen Senar, Türk sanat müziğinin en güçlü seslerinden biri olarak tanınır. Küçük yaşlarda müziğe ilgi duyan Senar, İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda eğitim aldı. Mustafa Nafiz Irmak ve Kemal Niyazi Seyhun Bey gibi hocalardan ders aldı. 1930’lu yıllarda Radyo konserleri ve gazino sahneleri sayesinde ün kazandı. Atatürk’ün özel davetlerinde şarkı söyleyen sanatçılar arasında yer aldı. Kendine özgü yorumu ve güçlü sesiyle "Cumhuriyetin Divası" unvanını kazandı. Özellikle "Benzemez Kimse Sana", "Ormancı", "Feraye" ve "Dalgalandım da Duruldum" gibi şarkılarla hafızalara kazındı. 2006 yılında sanat hayatını noktaladı ve İzmir'de yaşamını sürdürdü. 8 Şubat 2015'te 96 yaşında hayatını kaybetti.