Uşak'ta şehiriçi otobüslerde kartlı sistemler tam anlamıyla oturmadı. Çünkü kentteki 197 özel denetimli otobüsünün 60'ında kart bulunmuyor. Dikilitaş ve Sarayaltı hatları, konuyu yargıya taşıdıkları için cihazları takmadı. Cihazları takan otobüs şoförleri de sistemle ilgili belirsizlikler nedeniyle ne yapacağını bilemiyor. Kartlı sisteme geçen otobüsçü esnafının büyük bir bölümü de, şu andaki Uşak Belediyesi Yönetimi'nin ödemelerini günü güne yapıp yapmayacağı konusunda endişeler taşıyor. Söz konusu duruma çözüm için otobüsçü esnafı ve Uşak Belediyesi'nin bazı yöneticileri arasında görüşmeler yapıldı. Fakat konu henüz bir karara bağlanmadı. Tam da bu dönemde Uşak Belediye Meclisi'nde dikkat çeken bir madde gündeme geldi.
OTOBÜSÇÜLERİN ALINMIŞ İZİN BELGESİNİN İPTALİ GÜNDEME ALINDI
Dün toplanan ve Uşak Belediyesi'nin yöneticileri tarafından aleyhte haber yaptığı gerekçesiyle bazı gazetecilerin içeri girmesi engellenen Belediye Meclisi'nde gündeme, Uşak şehiriçi otobüslerle ilgili bir madde eklendi. Sosyal Medyadan takip ettiğimiz 28'inci gündem maddesinde, Uşak Belediyesi Şehiriçi Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü Yönetmeliğinin 11'inci maddesiyle ilgili bir değişiklik ortaya atıldı. Söz konusu maddede, "Belediye denetimli halk otobüslerinin belirli bir çalışma programına tabi olarak çalışırlar. Ulaşım Komisyonu'nun hazırladığı çalışma programı 15 Aralık'a kadar hazırlanarak Belediye Başkanının onayına sunulur. Gerekli görüldüğü taktirde yıl içinde Ulaşım Komisyonunca düzenlenebilir. Çalışma programına uymayan işletmenin işletme izin belgesi verilmez. Alınmış olan işletme izin belgesi iptal edilir konusunun görüşülerek karara bağlanması için yazımızın belediyemize havalesini arz ederim". Öte yandan konu Hukuk Komisyonuna sevk edildi.
Söz konusu düzenleme Hukuk Komisyonu'ndan geçerse, çalışma programına uymadığı gerekçesiyle bazı otobüslerin çalışma izin belgeleri iptal edilecek.