Uşak'ta Selçuklular döneminden kalma bir miras: Çataltepe köprüsü Uşak'ta Selçuklular döneminden kalma bir miras: Çataltepe köprüsü

Uşak’ın Ulubey Kanyonları, doğa ve tarih tutkunlarının uğrak yeri olmaya devam ediyor. Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği yöneticileri, kanyonlarda da zaman zaman çalışmalar yapıyor. UTKGD üyesi ve gönüllüsü Alparslan Dur, son olarak buradaki durumu fotoğrafladı. Ulubey Kanyonlarındaki tarihi kaya mezarları ve bölgedeki güzellikler paylaşıldı. Ulubey Kanyonları, Türkiye’nin en büyük ve dünyanın ilk 3’teki kanyonu olarak biliniyor. Ulubey kanyonları, geçtiğimiz yıllarda yapılan cam teras, ahşap yürüyüş yolu ve diğer unsurlarıyla daha fazla ziyaretçi çekmeye başladı.

Ulubey Kanyonlar1

ASAR TEPE İLE BAĞLANTI KURULDU

Ulubey Kanyonlarına kısa bir süre önce ahşap yürüyüş yolu yapıldı. Yol sayesinde Cam terası ziyaret edenler, bölgenin daha uç noktalarını da daha yakından görme imkanı buldu. Önceleri kanyondan genel manzarayla yetinenler, şimdilerde Asar Tepe’ye kadar gidiyor ve buradaki manzarayı daha yakından görüyor.  Ulubey Kaymakamlığı ve Uşak İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje, bir süre önce Zafer Kalkınma Ajansı’nın bölge için yaptığı beyin fırtınasında gündeme geldi. 2022’de yapılması gerekli çalışmalar arasına eklenen düşünce, bir süre sonra projeye dönüştü. Ulubey Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi,  “Ulubey Kanyonu ve Asar Arasına Ahşap Yürüyüş Yolu” başlıklı çalışmayı hayata geçirdi. Asar Tepe’ye giderken, burada yuvası bulunan kara kartal da dikkatlerden kaçmıyor. Kanyonlar, yaklaşık 1 kilometrelik bir yürüyüş yolu imkanı sunan 255 metrelik ahşap yol sayesinde, fotoğraf sanatçıları, sosyal medya içerik üreticileri ve vatandaşların farklı bakış açılarıyla da ilgisini çekti.

Ulubey Kanyon11

KANYONLAR MONTANIZM MERKEZİ OLAN PEPOUZA’YA BAĞLANIYOR

Uşak Ulubey Kanyonları’yla ilgili Uşak Kültür Portali’nde şu bilgiler yer alıyor:

“Uşak İl merkezine 33 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulubey Kanyonları, dünyanın 2. büyük kanyonu olarak bilinmektedir. Kanyonun üzerinde bulunan cam teras sayesinde ziyaretçiler, hem eşsiz kanyon manzarasını izleyip hem de kanyon içinde yürüme imkanı bulmaktadır. Kanyon boyunca Antik Dönemlerden kalma su kanalları, kaya mezarları ve mağaralar yer almaktadır. Ayrıca Hristiyanlığın Montanizm tarikatının merkezi olan Pepouza Antik Kenti de kanyonun içerisindedir. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan kanyon, son zamanlarda doğa fotoğrafçıları ve düğün fotoğrafçıları için popüler bir mekan haline gelmiştir.”

Editör: Ali ARASLI