Uşak İl Kültür Müdürü Ceylan, define avcılarından yakındı
Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, kurumun yaptığı faaliyetlere değindi.
Uşak Üniversitesi’yle tiyatro işbirliğinin devam ettiğini belirten Ceylan, köylerde köy çocuklarına yönelik programları düzenlediklerini söyledi.
Uşak Arkeoloji Müzesi eğitim alanının hayırsever desteğiyle açıldığına değinen Ceylan, şöyle konuştu:
“Özel çocuklarımıza müzemizi gezdiriyoruz. Faaliyetlerimiz 23 Nisan’da sürekli devam ediyor. Geçmişten günümüze ve dünden bugüne Uşak, önemli bir projemizdi. Yaklaşık 12 bin öğrencimizi, Uşak Atatürk Müzesine götürdük. Burada Atatürk’ün ve Uşak’ın Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü anlatılıyor. Aynı zamanda müzemizde eğitim alanımızı da açtık. Burada çocuklara eğitimler veriliyor. Arkeolojik hırsızlık diyelim artık, defineciliğin önüne geçmek için öğrencilerimizi eğitiyoruz. Uşak maalesef bu yönde Türkiye genelinde oldukça önde. Kaçak çok fazla ve kültürel hırsızlık olaylarının çok olmasını üzülerek burada belirtmek istiyorum.”
Blaundus Antik Kenti’nde fotoğraf etkinlikleri yapılıyor
“Blaundus Antik Kenti’nde fotoğrafçıları getiriyoruz ve burada programlar yapılıyor” diyen Ceylan, şöyle devam etti: “İlimizde yok olmak üzere olan türküler ve tarihi unsurlar kayıt altına alındı. 2023 yılında bu kayıtlardan hareketle 11 kişiye bakanlıktan destek sağlandı. Uşak’ta Yaren kültürü için belediyemizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Çevre illere göre büyüyen bir platformuz ve kültürel anlamda ilimizi tanıtmaya devam ediyoruz. STK’lar ve belediyelerle eş güdümlü hareket ediyoruz. Nevruz ve Hıdırellez gibi faaliyetler yaparak, kültürel unsurlarımızın yok olmamasının önüne geçmeye çalışıyoruz.
Blaundus’taki karşılama ünitesini tamamladık ve bakanlığımızın desteğiyle buradaki yeni yerleri ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Temel olarak bunlar üzerinde çalışıyoruz. İlimizi hem sosyal medya, hem de televizyonda tanıtmak adına İl Genel Meclisi’nin de desteğini bekliyorum.”