Burada Başbakan Binali Yıldırım, yeni Anayasa ve referandum süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım,"Yenilik zordur, reform meşakkatlidir. Ancak, zor diye, güç diye, tehlikeli diye, yeniliğe direnenler, yenilikten kaçanlar tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler" dedi.
Türkiye’nin küresel bazda önemli bir aktör olduğunu ve 2023 hedefleri için yeni Anayasa ihtiyaç duyduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, “Türkiye, makus talihini 2002’de yapılan seçimle yenmeye başladı. 2002’den sonra ve önceki dönemdeki Türkiye, arasında dağlar kadar fark var. Uşak için de aynı durum söz konusu. 2002’de milletin iktidarı göreve geldi ve sürekli vesayet altında tutulmak istendi. Fakat ak kadrolar, askeri ve küresel vesayeti her zaman için bertaraf etmesini başardı. Gücünü milletten alan AK Parti, son 15 yıldır ülkemizde büyük hamleler başlattı ve bunların devam etmesi gerekiyor. Yeni Anayasa ile sistemde hala çözülmeyen konular, netliğe kavuşacak ve ülkemizin önü daha da açılacak. 2023 ve hatta 2071 hedeflerini belirleyen bir Türkiye’nin, 16 Nisan’daki referandumda evet demesi doğru olacaktır” diye konuştu.
Partisinin Anayasa değişikliği referandumu döneminde kenetlendiğini dile getiren Servet Kuş, “AK Parti sadece seçimden seçime halkın halini ve hatırını sormuyor. Kazandığı seçimin ertesi günü, halka giden ve ondan hiç kopmayan bir siyasi partiyiz. Bu referandum döneminde de gerekli görev dağılımlarını yaptık ve çalışmalarımızı eksiksiz yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim