Uşak Havaalanı uzunca bir zamandır yolcu uçuşlarına kapalı ve geçtiğimiz yıllarda bu konuda TBMM’ye verilen sayısız soru önergesi var.

Havalimanının yolcu uçuşlarına açılması elbette ciddi bir konfor ve kent için bir prestij unsuru. Fakat burada havalimanı açılsa dahi belli bir süre sonra yeniden kapanma sürecine girebilir.

2007’de dönemin Valisi Kayhan Kavas ve sanayiciler, burada uçuşların sağlanması için bir kombine sistemi başlattı. Buna göre kentteki iş adamları kombine biletler aldılar ve günümüzde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un kardeşi Murat Ersoy, Atlasjet’in bir uçağını Uşak ve İstanbul hattında uçurdu. (O dönem uçuşların olmasında rahmetli Barış Battal’ın emeği ve payı büyüktür).

Fakat kombineye rağmen o dönemde uçak seferleri, giderlerini kafa kafaya karşılıyordu. Kombine uygulamasının benzeri geçtiğimiz yıllarda da yapıldı. Gelinen noktada bu sistemin pek sürdürülebilir olmadı. Üzerine Zafer Havalimanı’nın iş yapması için Uşak’la beraber Eskişehir havalimanı da moda deyimle OFF hale getirilmesi, argo ifadeyle mevzuya TÜY dikti. 

Aslına bakarsanız, Uşak için de Kütahya için de havalimanının lüks olduğunu söylemek mümkün. Fakat gelin görün ki havalimanı yapılmış ve artık bunu konuşmanın da hiçbir anlamı yok.

Şu anda havalimanında eğitim uçuşları yapılıyor ve hatta bu uçuşlarla ilgili Uşak Valisi’nden de bir talepte bulunulmuş.

Talep, Uşak’taki öğrencilerin bu eğitim uçuşlarında uçağa binmesi şeklinde. Gerekçe ise, belki ömrü hayatında hiç uçağa binmemiş ve binemeyecek çocukların bu hevesinin giderilmesi. Anladığım kadarıyla Uşak Valiliği de güvenlik gerekçesiyle buna pek sıcak bakmıyor. En kötü ihtimali düşünmek de yöneticilerin en tabii hakkı ve gerekliliğidir.

STOKAJ HAVALİMANI NE İŞE YARAYACAK

Bu gelişmelerin olduğu bir dönemde, sosyal medyada stokaj havalimanı yapılmasına dair paylaşımlar yapıldı ve biz de bunu kendi yayın organlarımızda haberleştirerek okurlarımıza aktardık.

Tabii bununla ilgili bir çok görüş ve düşünce yazıldı ve çizildi. Biz bu haberi önceki hafta yaptık ve ofisteki arkadaşlarla “Tamam da kardeşim bu ne işe yarayacak?” sorusuna cevap aradık.

Baktık ki elle tutulur bir şey bulamıyoruz, bu sefer bilirkişi diyebileceğimiz bir yetkiliyi arayarak, bu merakımızı gidermesini istedik.

Stokaj havaalanın bakım ve onarım merkezi olacağı ve burada dünyadaki bir çok firmadan uçağın yer alacağı ve deyim yerindeyse kentin bir uçak park alanı haline geleceği cevabı verildi. Bunun yararının kentte istihdam ve tanıtım için olacağı gibi bir klişe cevap verildi.

Bilirkişi de beni ve arkadaşlarımı kesmedi. Aldığımız cevap yeterince tatmin edici olmadı.

En son kendi kendimize “Burada bir üniversite var ve Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu da mevcut. Belki buradaki çocuklar için bir çalışma sahası olur ve daha nitelikli personeller yetişir” diye konuşur olduk.

Bu dahi bizim için ikna edici bir argümandı.

Hazır arkadaşları ikna etmişken, stotaj- mtokaj artık adı her neyse, yapılsın (uğraş verilsin) ve ‘-havaalanı boş yatıyor, ne olacak buranın hali’ türünden boş muhabbetlerden de biz ve tüm ahali kurtulsun.

Bu konuda AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, bir açıklama yaptı ve bu işin, ilk olarak MSB’den alınacak onayla mümkün olabileceğini ifade etti.

Uşak'ta Selçuklular döneminden kalma bir miras: Çataltepe köprüsü Uşak'ta Selçuklular döneminden kalma bir miras: Çataltepe köprüsü

Tabii bunun yanında CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’nın bu konuyu mecliste de gündeme getirmesinde de yarar olduğunu düşünüyorum.  

Bu konuda hiçbir siyasetçinin konuyu siyaset malzemesi yapmayacağından ve işi şova dökmeden çözüm yoluna gideceğinden de eminim…

YARIN – ULUBEY’E İLERLEYEN DÖNEMLERDE KURULMASI PLANLANAN MİNİ UÇAK HANGARI VE PİSTİNİN KENTE SAĞLAYACAĞI YARARLARA DEĞİNELİM…

ALİ ARASLI// 

Editör: Ali ARASLI