BAKAN EROĞLU’NUN İLK DURAĞI BANAZ OLDU
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu gün boyu bir takım açılış ve ziyaretler için Uşak’a geldi. Bakan Eroğlu sabah uçakla Ankara’dan Uşak Havalimanına iniş yaptı. Uşak protokolünün karşıladığı Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet konvoy halinde, Uşak’taki ilk durağı olan Banaz ilçesine hareket etti. Banaz Belediyesi önünde karşılanan Eroğlu, Belediye Başkanı Zafer Arpacıyı makamında ziyaret ederek kısa bir açıklamada bulundu. Bakan Eroğlu, Banaz'ın, ülke genelinde en azla baraj ve gölet yapılan ilçeler arasında yer aldığını belirterek, Ak Parti hükümeti döneminde ilçeye altı milyar değerinde yatırımların yapıldığını ifade etti. Belediye programının ardından orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür “Orköy Kredi Sertifikaları” dağıtım ve Banaz’da yapımı tamamlanan tesislerin açılışı gerçekleştirmek üzere ilçede hazırlanan alana geçti. Burada toplanan halka hitap eden Bakan Eroğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda neden evet denilmesi gerektiğinin önemini anlatan açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen tören sonunda vatandaşlara 5 bin adet fidan dağıtımı gerçekleşti. Sonrasında Uşak’a hareket eden Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Beyce Kıbrıs Gazisi olan emekli Astsubay Mustafa Yılmaz’ın cenazesine katıldı. Bakan Eroğlu, Cuma namazının ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki DSİ toplu açılış törenine katıldı.
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI EROĞLU’NU KONFETİ VE CİRİTÇİLERLE KARŞILADI
Bakan Veysel Eroğlu’nu, Atatürk Kültür Merkezi önünde, AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları üyeleri konfeti, davul, zurna ve ciritçilerle karşıladılar. Programda Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Valisi Ahmet Okur birer konuşma yaptılar. Burada gündem ve yatırımlarla ilgili açıklama yapan Bakan Veysel Eroğlu, “DSİ’nin başına su sorununu çözmek için geçtim. Benden önce DSİ iflas etmiş bir kurumdu ve bataklıktı. Ben gittiğimde, bin 600 projeyi ihale etmişler ve 2 milyar TL gibi bir para yok ve 41 yılda bitecek. O da yetmemiş gibi bazı ülkelerle anlaşmalar yapmışlar ve borçlanmışlar. 350 milyar dolarlık bir borç yüküyle burayı devraldım ve bugün 1453 ruhuyla deniz içinden suyu, Kıbrıs’a ulaştırdık. Eski Türkiye’de bir temel atılıyordu ve parasızlıktan yapılamıyordu. Sürekli IMF’ye borçlanma, uzaydan görülen mazot ve akaryakıt kuyrukları vardı. Eskiden bir arıtma tesisini yabancılar yapardı ve şimdi bütün teknoloji bizde, en yüksek baraj ve arıtmaları biz yapıyoruz. Marmaray, Avrasya ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü biz yapıyoruz. Bin günde bin gölet yapıyoruz ve bu rakam yabancıları şaşırtıyor. Biz bu millete hizmet için kendimiz zamanla yarışıyoruz. Bunlar geçmişte niye yapılamıyordu? Nerden nereye geldiğimiz ortada. Eskiden bizim büyüklerimiz hasta olunca hastaneye külüstür ambulansla götürülüyordu. Eski Türkiye yanlış yönetim sisteminin ürünüydü. Hep kavga vardı ve 65 hükümet kuruldu. Amerika’da 45 devlet başkanı bile yok. Bir hükümetin ömrünün 17 ay olduğu ortada. 45 günlük hükümetler var. Bizim dönemi çıkarsanız, bu süre çok daha kısalır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı hep sürtüşmüş. Ahmet Necdet Sezer ve rahmetli Ecevit arasındaki bir Anayasa kitapçığı krizi, 22 bankayı batırdı. Demirel ve Çiller, Özal ve Mesut Yılmaz’ın kavgasını gördük. İsmet İnönü ve Recep Peker de münakaşa etti ve yüzde 110 bir develüasyon oldu. Geriye bakarak bu sistemin yanlış olduğunu ve bunu düzeltmek için sayın Başbakanımız kendini feda ediyor” dedi.
TÜRKİYE’YE GÖZ KOYANIN GÖZÜNÜ OYARIZ
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bakan Eroğlu, şöyle söyledi: “Kılıçdaroğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın başka partiden olması durumunda kavga çıkacağını söylüyor. Başbakanlık yok artık ve kavga çıkmasın diye uğraşıyoruz. Yahu şuna söyleyin de biraz okusun ve sistemi incelesin. Bizler zeki insanlarız ve yeni bir yönetim sistemi oluşturuyoruz. Çok başlılığı kaldırıyoruz ve yürütmenin başında tek cumhurbaşkanı oluyor. Şu anda cumhurbaşkanına hesap sorulamıyor, tam yetkili ve sıfır sorumlulukta. Şimdi ise yürütmenin başına Cumhurbaşkanı geçiyor ve sizler seçeceksiniz. Yasama ve yürütme ayrı olacak ve daha güçlü hale gelecek. Cumhurbaşkanı mademki yürütmenin başında ve bu nedenle hesap sorulacak. Şu anda teklif edilen sistem mükemmel ve 18 maddelik bir Anayasa değişikliği. Türkiye çok kritik bir noktada ve burada herkesin gözü var. Türkiye’de gözü olan herkesin gözünü oyarız ve bunun için güçlü olmak lazım. Güçlü büyük Türkiye için hep birlikte evet diyoruz”.
Editör: TE Bilişim