Yaşam

Erhan Karslı: Uşak'tan gelen arabaların lastiklerini koklardım

Uşak ve Uşakspor aşığı Erhan Karslı, Nasıl Yazdım etkinliğinde yaşamına dair çarpıcı noktaları anlattı. Karslı, "Uşak sevdamız gurbette arttı, Uşak'tan gelen otobüslerin lastiklerini kokladığımı bilirim" dedi.

Abone Ol

Uşak için yaptığı çalışmalar ve Uşakspor’a olan bağlığıyla bilinen Erhan Karslı, Uşak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün “Nasıl Yazdım” isimli programında, yaşamı ve eserleriyle ilgili bilgiler verdi. Nasıl Yazdım isimli etkinlikte konuşan Erhan Karslı’nın programına, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yazar Mehmet Keyvanoğlu, Azmi Yılancıoğlu ve kente gönül veren kültür gönüllüleri katıldı. Burada soyadının neden Karslı olduğuna dair konuşan Erhan Karslı, atalarının yıllar önce savaş nedeniyle Kars’tan Batı’ya geldiğini ve burada kaldıklarını ifade etti.

Babasının dedesinin Kars’tan Balkan Harbi için geldiğini dile getiren Erhan Karslı, “Büyük babamız savaşmak için Kars’tan Batı’ya gelmiş. Burada Balkan Harbine katılmışlar ve daha sonra bir kısmı geri dönmüş ve bizim büyük büyük dedemiz, Uşak’ta kalmış ve geri gitmemiş. Tabii Kars’ta taş ustalığı çok fazla yapılırmış ve dedem de taş işleri yapıp geçimini sağlarmış. Soyadı kanunundan önce dedeme sürekli Karslı usta denirmiş. Kanun çıkınca da Karslı bizim soyadımız olmuş. Nur içinde yatsınlar, hepsini rahmetle ve saygı ile anıyorum” dedi.

Sülalesinin bugün Aybey Mahallesi olarak adlandırılan ve halk harasında “Eybek” olan bölgede yaşadığını dile getiren Karslı, “Biz aslında baba tarafından Eybekliyiz ve annem de Çeltik Mahallesi’nden. Ben ilkokulu 1 Eylül İlkokulu’nda okudum ve orta okula da Halit Ziya’da gittim. Okulda derece yapardım ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavlarını kazandım ve o dönemin flaş okulu İzmir Atatürk Lisesi’ni kazandım. Yatılı okula gidince bizdeki memleket hasreti üst seviyelere çıktı. O zamanlar İzmir Halkapınar’a Uşak otobüsleri gelir ve çok otobüs beklediğimi bilirim. Hatta beni görenler ne yaptığımı sorardı, ben de otobüslerin tekerlerini koklardım. Derken Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandık ve bu sefer de bizim Ankara serüvenimiz başladı. Burada Ankara Uşaklılar Derneği’nin kuruluşunda çalıştım ve henüz 22 yaşındaydım. Uşaklı öğrencileri tek tek tespit ettik ve dernekle bağ kurduk. Bu çalışmalar, benim Uşak sevdamı daha da üst seviyelere çıkardı” diye konuştu.

SİYASAL BİLİMLERİ BİTİRDİM, İŞ HAYATINA POMPACI OLARAK BAŞLADIM

Ankara’daki üniversite eğitiminin ardından Uşak’a geri döndüğünü ve kendi memleketinde hayata tutunmaya çalıştığını belirten Erhan Karslı, şöyle söyledi: “Şimdi ben Ankara’yı bitirdim ve daha sonra Uşak’a gelince hemen kaymakamlık olmadı. Derken ne yapalım ne yapalım düşüncesi hasıl oldu ve evimize de katkı sağlamamız gerekti. Turan Akçay’ın benzinliği vardı ve orada bana bir iş verilebileceği söylendi. Ben tabi elimiz kalem tuttuğu için herhalde muhasebe ve evrak işleri verilir diye düşündüm. İşe başladığımda elime pompa verildi ve iş hayatıma pompacı olarak başladım. Sonra vekil öğretmenlik işi geldi ve bana İngilizce öğretmenliği yapıp yapmayacağım soruldu. Bilmediğim halde İngilizce dersi verdim. Kendim öğrenip çocuklara öğrettim ve ben de bu sayede yabancı dile başlamış oldum. Askere yedek subay olarak gittik ve orada hayatımın dönüm noktası oldu. Daha sonra askerde kaldım ve Yarbaylığa kadar yükselerek emekliye ayrıldım”.

İş hayatı boyunca hep Uşak’ın dışında olduğunu ve en çok Uşakspor’un maçlarını özlediğini belirten Erhan Karslı, “Sırf Uşakspor maçlarına gitmek için tayin dönemi geldiğinde İzmir’i istedim. Tabii benim için büyük bir lütuf oldu ve İzmir’de de aşağı yukarı 10 seneye yakın kaldım. Derken bana Kütahya ve Eskişehir seçeneği geldi. Uşak ve Uşakspor’da dolayı Kütahya biraz daha ağır bastı ve son görev yerim Kütahya’dan emekli oldum ve Uşak’ımıza kavuştum. Bana emekli olunca ne yapacağım sorulduğunda, az siyaset, az ticaret, az seyahat ve az ibadet cevabını verdim. Tabii evdeki hesaplar pek çarşıya uymadı. Ama ben doğup büyüdüğüm memleketimi hep sevdim ve eserler de bırakmaya çalıştım. Hala Uşak için bir şeyler yapmaya çalışıyorum, Uşakspor’un hala en sıkı taraftarlarından biriyim” ifadesini kullandı.

BABAM MALİYECİYDİ VE BİR GÜNDEN BİR GÜNE DMO’NUN 1 TANE KALEMİ DAHİ EVİMİZE GİRMEDİ

Babası Alaattin Karslı’nın Maliyecilik yaptığını ve bir dönem Karahallı’da tahsildarlık görevini üstlendiğini hatırlatan Karslı, “Babam yıllarca Maliye’de görev yaptı, Karahallı’da tahsildardı ve Devlet Malzeme Ofisi’nin işlerini de takip ederdi. Ben babamdan çok şey öğrendim. Babamın bir günden bir güne DMO’ya ait bir kalemi daha bize getirdiğini hatırlamam” şeklinde konuştu.

Erhan Karslı, eşiyle mutlu bir yaşam sürdüğünü ve 4 çocuğunun olduğunu da ifade ederek, “Eşim benim bugüne kadar çok kahrımı çekti. 4 tane evladım var ve hepsini özenle yetiştirdi. Bu noktada çok şanslıyım. Belki ticarette ve siyasette umduğumuzu bulamadık ama iyi bir eşim ve ailem olduğu için yüzüm hep güldü” dedi.