Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, dershanelerin okullarda verilen eğitimin yeterli olmamasından dolayı eğitim sistemimizin önemli bir parçası haline geldiği açıklamasında bulundu.

Uşak Eğitim İş'ten Uşak Lisesi'nde cübbeli derse sert tepki Uşak Eğitim İş'ten Uşak Lisesi'nde cübbeli derse sert tepki

            Okullardaki eğitim sisteminden dolayı verilemeyen bilgiler ve tamamen " sınav " üzerine kurulu bir eğitim sisteminde öğrenciler mutlaka dershanelere gitmektedirler.
Kendi çocuklarım dahi dershaneye gitmektedir bilgisini veren Başkan Yıldırım,
"Uşak Organize Sanayi Bölgemizde 11 Bin işçi çalışmakta ve bildiğim kadarıyla ilimizde 7 adet etüt merkezi bulunmaktadır. Dar gelirli ailelerin çocukları bu etüt merkezlerinden hizmet almakta ve bu bağlamda hafta sonları internet cafelerde ve sokaklarda vakit geçirmemektedir. Etüt merkezleri, okuma salonları ve dershaneler hem eğitim vermekte hem de çocuklarımızı topluma kazandırmaktadır." dedi.

            Ayrıca 2010 yılında Van' da gerçekleştirilen IV. OSB Enerji Zirvesine katıldığında, emniyet güçlerinin dahi giremediği, asayiş sorunun hat safhada olduğu        Van'nın kenar mahallerinden birinde bulunan etüt merkezine ziyarette bulunduğunu belirten  Yıldırım, " Yaptığımız ziyarette gördük ki bu etüt merkezleri sayesinde çocuklar ve gençler sokaklarda başı boş kalmamış, her türlü kötü alışkanlıktan ve terör belasından uzak kalarak eğitimlerine devam etmişlerdir. Ülkemize, milletimize hayırlı birer birey olarak topluma kazandırılmışlardır. Okuma evlerinin ve etüt merkezlerinin toplumsal barışa sağladıkları katkının göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Dershaneler, etüt merkezleri ve okuma salonları eğitimde karşılık geldiği ihtiyaçların yanı sıra Türk ekonomisinde de önemli bir sorun olan istihdama katkı sağlamaktadır. Bu kurumların kapatılması halinde kayıt dışı sistemler ortaya çıkacaktır. Dershanelerin ve okuma salonlarının kapatılması, girişimcilerini mağdur edeceği gibi başta öğretmenler olmak üzere bu sektörde istihdam edilen öğretmenleri ve diğer çalışanları aileleri ile birlikte mağdur edecektir." dedi. Ders­ha­ne­lerin toplumda gelir dağılımındaki adaletsizlikten kaynaklanan eşitsizlik karşısında en önemli savunma mekanizması olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım,   "Olan yi­ne öğ­ren­ci­ye, ve­li­ye, öğ­ret­me­ne ya­ni va­tan­da­şa ola­cak­tır. Bu iş­ten  za­rar gö­re­cek olan tek kit­le var­dır, o da va­tan­daş­tır." dedi.  Ayrıca dershaneler top­lu­mun kat­man­la­rı ara­sın­da­ki eği­tim far­kı­nı azal­tıp bir­lik ve be­ra­ber­li­ği güç­len­dir­mek­te­dir” şek­lin­de ko­nuşan Yıldırım, etüt merkezleri ve okuma salonlarının 1,5 mil­yon dar ge­lir­linin ço­cu­ğu­na hiz­met ver­di­ği­ne dik­kat çek­ti.  UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım "Dershanelerin ve okuma salonlarının kapatılması girişimi ve düşüncesi, kaliteli bir eğitim için toplumsal bir zorunluluğa hizmet eden dershaneleri bir kenara atarak eğitim sistemini kaotik bir ortama sürükleyecektir. Toplumsal ihtiyaca cevap veren bir gereklilik olan dershaneler eğitimdeki fırsat eşitsizliğini önlüyor” dedi.

Editör: TE Bilişim